SINGURĂTATEA UNUI LIDER

Am văzut recent un film pe care demult doream să îl vad, dar abia acum am avut ocazia, este vorba de Lincoln în regia lui Steven Spielberg și cu Daniel Day-Lewis în rolul principal. M-a impresionat foarte mult acest film deoarece prezintă frământările și lupta internă a unui lider care trebuie să ia decizii și să se gândească la ce este mai bine pentru cât mai mulți.

De multe ori, cei care se află în funcții de conducere sunt invidiați de ceilalți pentru că au puterea de a decide, de a lua hotărâri. Însă… lucrurile nu sunt atât de simple.

Sunt foarte mulți şefi… dar puțini LIDERI.

Din experiențele mele ca manager am învățat că a fi LIDER implică o mare responsabilitate, implică tăria de a lua decizii care pot nemulțumi pe unii dar care sunt benefice pentru comunitatea pe care o conduci.

Văzând dilemele lui Lincoln, alegerile dificile cu care s-a confruntat, curajul și puterea morală de a lua decizii putem înțelege cât de importante sunt pentru un LIDER tăria de caracter și determinarea.

Un adevărat LIDER nu este cel care se scaldă în ape călduțe, cel care vrea să nu supere pe nimeni și să îi mulțumească pe toți, ci cel care are puterea de a decide, de a-și apăra punctul de vedere, de a acționa așa cum îi dictează conștiințamorala, de a face ceea ce este corect și în folosul instituției, comunității sau țării şi, ceea ce ceste important, în conformitate cu legile în vigoare.

Scriind despre filmul acesta ce m-a impresionat foarte mult am descoperit că astăzi, 12 februarie se năștea în 1809 în Kentucky, cel care avea să fie cel de-al șaisprezecelea Președinte al Statelor Unite care prin deciziile sale a oferit libertatea (abolirea sclaviei, consolidarea guvernului federal dar a fost şi cel care s-a confruntat cu Războiul Civil) pentru o mare parte a societății americane de atunci și care astfel a in

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *