CĂTĂLINA PONOR ȘI MEDALIILE DE AUR

În ultima perioadă sportul românesc în general și gimnastica în special păreau să fi intrat într-o fază de declin după ce ani de zile gimnastele românce au dominat podiumurile olimpice, mondiale și europene (de exemplu la cele 9 olimpiade dintre 1980 și 2012 la 6 dintre ele medaliile de aur la sol au fost obținute de gimnaste românce). Iată însă că situația începe să se schimbe și veștile bune apar din nou. Dacă alaltăieri scriam despre Cristina NEAGU care a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, ieri am aflat că gimnasta CĂTĂLINA PONOR a adus României 2 medalii de aur (sol și bârnă) la Cupa Mondială la gimnastică artistică desfășurată la Baku.

Pentru mine emoția acestor medalii a fost cu atât mai mare pentru că o cunosc personal pe Cătălina, ea fiind născută la Constanța pe 20 august 1987. Cătălina a început gimnastica de la 4 ani şi în interviuri povestește cum a trebuit să insiste pe lângă părinţi ca să o lase. Voința și talentul au făcut ca în palmaresul ei să se numere 3 medalii de aur la Olimpiada de la Atena din 2004, 5 medalii de aur la Campionatele Europene, precum și numeroase medalii de argint și bronz la Olimpiada de la Londra, Campionate Mondiale și Europene.

Cătălina a  reușit să îmbine școala cu activitatea sportivă. O adevărată performanță dacă ținem cont de sacrificiile pe care trebuie să le facă un sportiv de performanță și de timpul pe care trebuie să îl dedice antrenamentelor. Dar Cătălina nu a renunțat niciodată pentru că așa cum mărturisea într-un interviu: „Nu, nici nu s-a pus vreodată problema. În primul rând, nu aş fi acceptat eu să nu iau diploma de Bacalaureat sau licenţa. În plus, am avut întotdeauna profesori care au ştiut să mă înţeleagă şi cărora le mulţumesc mult!”

Ambiția de care a dat dovadă mereu a făcut-o să revină în activitatea sportivă după o pauză de patru ani, să poarte drapelul delegației României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și, iată, să câștige două medalii de aur la Cupa Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *