„CHIAR DACĂ AI AVUT SUCCES, AI EŞUAT SAU DOAR AI ÎNCERCAT, VIAŢA ÎNCEPE ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ”

Considerată una dintre cele mai frumoase actriţe ale României, CEZARA DAFINESCU a împlinit pe 4 august 2017 69 de ani.

Născută la Sibiu, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în anul 1973 şi am văzut-o apoi în multe roluri atât în film cât şi pe scenă: „Brigada Diversă în acţiune”, „Explozia”, „Ciprian Porumbescu”, „Dumbrava minunată”, „Buzduganul cu trei peceţi”, „Şobolanii roşii”, „Titanic vals”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Act veneţian” etc.
Frumoasă, talentată, cu harul cuvintelor, Cezara declara anul trecut…

„Oricând este o experienţă nouă dacă ştii să-ţi trăieşti toate clipele frumos, dacă ştii să dai iubire atunci cu siguranţă vei primi. Cu timpul am devenit mai înţeleaptă, pun mai mult preţ pe valorile reale, adică pe sănătate, prietenie, pe oamenii din jurul meu, pe muncă. Nu agreez ce este superficial. Sunt lucruri mult mai importante în viaţă şi mă consider o norocoasă. Nu a trebuit să fac nici un compromis şi niciun sacrificiu pentru teatru. De la început am fost în Teatrul Naţional, am fost distribuită în piese minunate, am jucat alături de colegi minunaţi. Abia când pierzi tot, îţi dai seama ce noroc ai avut ”.

”Când simţi că cineva se gândeşte la tine te priveşti cu alţi ochi. Îmi mai doresc să fiu sănătoasă pentru a putea oferi publicului meu aceeaşi dragoste cu care mă înconjoară la rândul lui de atâţia ani. Cu cât oamenii înaintează în vârstă cu atât spiritul lor devine mai suplu, mai cald. S-ar zice, că, pentru spirit, timpul este o dimensiune a întineririi. Viaţa nu înseamnă a trăi, ci a ştii pentru ce trăieşti. Fiecare dimineaţă e o fereastră deschisă spre o nouă lume, noi dorinţe. Chiar dacă ai avut succes, ai eşuat sau doar ai încercat, viaţa începe în fiecare dimineaţă”.

”M-am despărţit de cei dragi care au plecat pe câte o stea. În definitiv, nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi. Este greu să pierzi, dar mult mai rău e să nu fi încercat niciodată să reuşeşti. Când viaţa îţi dă motive să plângi, demonstrează că ai o mie şi unul de motive să râzi” („Adevărul”, 4 august 2016).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *